čtvrtek 2. února 2012

Taková oslava prvního roku je dost náročná akce :o(

-Hrozně jsem se těšila, až bude Květákovi rok. Na tu oslavu. Květák bude v hezkých hadříkách sedět a jako puk zírat na svůj první dort, který mu maminka udělá... a kolem bude celá rodina, všichni pohromadě... Jenže to nějak nevychází! Nejdřív jsem volala tchýni, že tedy oslava je přesně na jeho narozeniny a že budeme moc rádi, když by dorazili. Docela mě vyšokovala její odpověď: "No asi ne, já asi přijedu jindy!". Tak to si ze mě dělá prdel? Prostě jen tak bez udání důvodu mi řekne, že prostě přijede jindy!!!! Tak ta mi fakt zvedla mandle... Pak jsem volala tetě a ta zase že den před oslavou odjíždějí celá rodina na hory. Samozřejmě ráno, takže se to nedá ani posunout o ten jeden den, aby to stihli a byl víkend... Od začátku mi bylo jasný, že s tátou a jeho přítelkyní to budu muset udělat zvlášť. Asi by nebyla moc příjemná atmosféra, kdyby v jedný místnosti byla ona a moje máma současně vzhledem k tomu, že jí s ní táta mámu podváděl už za manželství .o( A pak mámy přítel. Tak toho jsem ani nepozvala, protože ten se zase nevídá s babičkou a dědou! Je tohle normální? Takže Květákův první rok mě bude stát snad týden života a dost peněz. To je pokaždý připravit nějaké pohoštění (ve finále stejně většina zůstane v lednici, protože nikdo nic nežere).... Nejradši bych se na to vysrala! Ale těšim se na dětskou oslavu. Dohromady pět dětí, pět maminek, to bude mazec! :o))

12 komentářů:

  1. Když měli rok Gremlini, pozval si Adam z Moravy i svého otce, s kterým nehovořím už 25 let, ten přijel s dcerama své ( nyní už bývalé) manželky, taky přišla matka Gremliní matky. Všechno se odehrálo v našem bytě u Vltavy, pekly se kachny- Gremliní matka semnou celý den nemluvila, protože byla uražená, že já sem udělala Gremlinům dort a ona ne, a dorazila se, když jsem si dovolila požádat, aby nádobí nešmudlala v dřezu ( protože mi v kuchyni teče málo teplá voda), ale nandala ho do myčky, takže začala plakat a to se pak urazil i Adam a nechal mi pak v bytě svého otce, kterého jsem tam musela nechat přespat, dcery šly spát k Adamovi.
    No a všechno jsme to s Filipem museli vydržet:o))

    OdpovědětVymazat
  2. No, takovej rozvod napacha skody na roky dopredu. Znam to, nasi se rozvedli a ja uz jsem taky podruhy vdana. Nic, na co by byl clovek pysnej, ale stalo se a nasledky si neseme vsichni a nase nevinny deti taky. Urcite si to uzijete vy tri i tak, ses nadmiru pozitivne naladena osoba, jsem si vsimla. Gelukkige verjaardag aan Kvetak!

    OdpovědětVymazat
  3. no, u nás to proběhlo zcela sobecky, všem jsem řekla, že ten den si užijeme s dortem sami a ze muzou prijit den po nebo den dopředu a bylo to vyřešený

    OdpovědětVymazat
  4. Mod., to zní děsivě a chvílema se v tom ztrácim :o))
    Gremlini? Haha a ty mi něco povídej o Květákovi :o))

    mandelinko, nás ten rozvod ani tolik nepoznamenal, on táta stál za hovno i za doby \"šťastného\" manželství :o( pro nás děti to bylo vcelku vítané :o)
    tak tuhle řeč neznám :o)

    přítelkyně, super řešení, škoda že mě taky nenapadlo :o))
    i když tomu připravování pohoštění bych se stejně nevyhla, páč by každej stejně přišel jiny :o)

    OdpovědětVymazat
  5. ja nic nechystala, byly to jachymovo narozeniny, dostal malej dort, kterej castecne snedl a zbytek rozmatlal, jinej dort nebyl a nějaký chlebíčky nebo tak, to jsem neřešila vůbec, co kdo prinesl, to jsem mu dala na talirek a hotovo

    OdpovědětVymazat
  6. přítelkyně, hmmm tak to bych nedala, bylo by mi trapně, že čekám návštěvu a nic nemám připraveno... a u nás v rodině se na návštěvy nic nenosí, takže by určitě nebylo nic :o)))
    jen tchýně - ta pokaždý přiveze dort a svíčkovou a já nevim co všechno, jako bych snad nevařila a rodina strádala hladem nebo co :o(

    OdpovědětVymazat
  7. No jo, ale Gremlini, to jsou skutečné postavy, že jo, květák je zelenina:o))

    Jinak, já se v tom chvílema taky ztrácela:o)

    OdpovědětVymazat
  8. no já ti nevim, jak moc jsou gremlini skutečný postavy :o)))
    každopádně květák existuje :o))
    a navíc se mu začínaj kudrnatit vlasy, takže si konečně tu přezdívku zaslouží :o)

    OdpovědětVymazat
  9. mě trapně neni :D my chlebíčky ani nic podobnýho sami nejíme (takže by mě nenapadlo chystat extra) a když už mám zrovna třeba pečeno nebo tak, tak si návštěva stejně nevezme, takže kdybych chystala, tak by mě akorat nakrkli, protože bych to vyhazovala

    OdpovědětVymazat
  10. Moje řeč. Když byla malá hodně malá, taky jsem nic nechystala a hlásila to předem. Prostě jsem nějak \"nestíhala\";-) Nestálo to za ten shon. A dort byl vždy zdravější \"baby\" verze. Akorát čaj či kafe k němu byl ;-) Chtěla jsem si ten den užít, ne se honit a lítat furt do kuchyně;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Když byl Háněti rok, přišly oba prarodičovské páry, dostal každý kus home made pudinku s piškoty (baby dort) a k pití co kdo chtěl. Jo, do misek jsem nasypala brambůrky, keksy a tak. To stačí.

    OdpovědětVymazat