pondělí 15. listopadu 2010

Ultrazvuk.

Takhle kdyby probíhala každá návštěva!Už jsem tady párkrát psala o své gynekoložce. Jak jsem z ní vynervovaná, jak mi nechce sdělit pohlaví a jak jsem zjistila, že k ní budu chodit na kontroly až do porodu a už bych se nikam jinam dostat neměla. Prostě hrůzná představa! No a minulý týden jsem se dozvěděla, že se můžu sama bez žádanky od doktorky objednat na ultrazvuk do porodnice, kde se chystám přivést na svět Květáka. V pondělí večer jsem se to dozvěděla a v úterý jsem už byla objednaná. A když už, tak jsem se objednala rovnou na 3D. Byla jsem hrozně šťastná, že se už nemusím nervit z příští návštěvy u svojí doktorky… A tak jsem si v pátek vzala dovolenou a s Milovaným jsme vyrazili. Sice jsme si pěkně počekali, než mně zavolali, ale ani mi to nevadilo. Hlavně že se tam nakonec dostanu. A už jsme tam byli. Ultrazvuk mi dělala nějaká mladá pani doktorka. Byla hrozně milá, jemná, všechno mi vysvětlovala a ukazovala. A hlavně – když jsem se zeptala na pohlaví, tak se jen usmála a najela na místo, kde bylo jasně vidět, že Pavlínka už je definitivně uzavřená kauza. Bude to Květák! Ne, tentokrát žádné slzy nebyly. Já už jsem se s tím smířila a je mi to vcelku jedno. Ale aspoň už nemusím nijak špekulovat a mám jistotu. Taky jsem se ptala, kolik ten můj drobeček váží. No a zvážila mi ho na 1300 g. To už je tedy pořádnej kus, co? Na netu jsem hledala váhu ve 29. týdnu a co stránka to jiný údaj, ale přes 1150 g se to nedostalo. Asi se mám na co těšit :o))) A to nás vážili poslední den 28. týdne! Z návštěvy jsem šla spokojená s fotkama v ruce. Takhle jsem si to představovala pokaždé, když jsem šla na kontrolu ke své doktorce. A tady se musím pochlubit :o))) $$OBR455574$$ A moje doktorka mi může prdel políbit! Ta bude čumět, až po ní nebudu nic chtít vědět! Asi se pochlubim, že jsem si dojela do porodnice, abych dostala informace a obrázky, které jsem chtěla! Oba jsme z toho byli s Milovaným nějaký naměkko. Doteď jsme viděli jen nějaký obrys na normálním ultrazvuku, který vážil jako naše svačina. Nic moc. Ale tady už je vidět obličej! Nosík, očička, pusinka! Je to prostě bytost a ne nějaký flek! A váží víc, než bysme dokázali sníst! Je to mazec! .o)) No a když už jsme byli v takovém rozpoložení, tak jsme vyrazili na nákupy. V pátek jsme koupili kočár. Takže další starost mám z hlavy venku! Kočár trůní na skříni ve dvou krabicích a už se těšim, až s nim začnu drandit po Městečku .o)) Jen jsem Milovanému sdělila, že si budu muset obohatit garderobu o nějaké hnědé svetříky a bundu, abych k tomu kočáru ladila! :o)))

22 komentářů:

  1. krásnej, opravdu! Teda ale porovnávat ho ke svačině... :-D:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, fešák... A moc se mi líbí to tvoje jídelní přirovnání - jakože vážil míň než svačina a teď váží víc, než byste dokázali sníst :-)

    OdpovědětVymazat
  3. evitschko, cokoli váží míň než sváča nestojí ještě za řeč .o))

    OdpovědětVymazat
  4. co bys ode mě čekala? Svačina je mi nejbližší .o))

    OdpovědětVymazat
  5. jarmilko já byla ve výsledku ráda, že mi dítě nevážili, ono to neni moc spolehlivý a když navážeji velký, tak se člověk akorát nervuje, jak to porodí

    OdpovědětVymazat
  6. já bych se nervovala spíš, kdyby vážil málo :o)) jen ať roste! Když nebude mít přes 4 kila, tak budu spokojená! .o))

    OdpovědětVymazat
  7. Paráda!!! Každej další Pepík jest společnosti potřeba:-))) A pokud bude žravej po mamince, ještě lepší!

    OdpovědětVymazat
  8. aby nebylo přepepíkováno! :o))
    žravej bude stopro! Ještě že si k té mateřské budu přivydělávat! Jak bysme to jinak utáhli? :o)))

    OdpovědětVymazat
  9. To je super, že už víš pohlaví a že se tam celkově k Tobě chovali moc hezky. Ta Tvoje doktorka by zasloužila přes rypák. Asi jsem to přehlédla, ale proč nejdeš k jiné? Mě můj gynekolog taky pěkně rozčílil, když na minulé preventivce prohodil, že po jednom dítěti to a to (nemám žádné dítě) a že když neberu antikoncepci (já ji ale beru)... Tak nevím, jestli byl zhulený, nebo čuměl do karty nějaké jiné ženské, ale zvažuju, že půjdu jinam...

    OdpovědětVymazat
  10. já nechci jít jinam z pohodlnosti! Musela bych dojíždět, takže si radši nechávám srát na hlavu a pobrečím si :o)))
    možná k tomu dospěju až časem!

    OdpovědětVymazat
  11. květáček je kouzelný.-)))Jsem si tu dojatě frkla do kapesníku.-)

    OdpovědětVymazat
  12. A Pepík plave hlavou nahoru nebo hlavou dolů?

    OdpovědětVymazat
  13. A váží víc, než bysme dokázali sníst! Je to mazec! .o))
    Jarmilko Ty ses BOŽÍ! :))

    OdpovědětVymazat
  14. Lorrain, taky se mi moc líbí! A zatim nemůže řvát, to se mi líbí nejvíc :o))

    lempe, zatím plave hlavou nahoru! Doufám, že plánuje nějakou změnu časem! .o))

    Cheo, je to prostě mazec! :o))

    OdpovědětVymazat
  15. Květák je pěkný kus zeleniny:) A přidávám se k pobavení z přirovnání ohledně váhy.

    OdpovědětVymazat
  16. Paráda, tak jsi se dočkala Květáku s nosem i pindíkem ;-)
    Tvojí Mudr. bych nedráždila připomínkama o službách jinde, jen jí nakrkneš, jestli je taková megera. Tu stejně jednou asi budeš pořešit radikálně. K takové bych po šestinedělí nechtěla jít ani náhodou.. Začínám si ještě více vážit svých zlatých lékařů.

    OdpovědětVymazat
  17. Jarmilko - tak nevím, kam ses na netu dívala, ale zkus www.babyweb.cz. Tam se dozvídám spoustu zajímavých informací a ve 29. týdnu tam píšou přibližnou hmotnost miminka cca 1200 g. Takže ten tvůj Květáček je asi normální prcek :o)
    Jinak moc blahopřeju ke zdravému miminku. Třeba tě teď po dobré zkušenosti z nemocnice přejde i nejistota ohledně podivného břicha a počátečním ne-těhotenským stavům. Já mám pořád pocit, že nejsem těhotná. A to jsem pár týdnů napřed. A co se týká polohy, co jsem se dočetla na tom webu, kolem 31. týdne se otočí hlavou dolů a už se bude těšit na svět. Nastane pak mírné kopání do žeber, ale zase na druhou stranu, už se zlepší chození na záchod. Tak se na to těším jako malé smrádě :o)

    OdpovědětVymazat
  18. bosorko, no myslím si, že to jednou vygraduje a já to nějak vyřeším! Ale teď ještě ne :o))

    Thereso, co se týče mýho břicha, tak mi na něj minulý týden koukala jedna porodní asistentka a řekla, že některý ženský tyhle břicha \"dole\" mají a že mi takhle taky může zůstat... ale prý obecně tyhle ženský tolik nepřiberou - tak to by šlo :o)))
    na kopání do žeber se vyloženě těším :o(, už teď začíná mít pěknou páru!

    OdpovědětVymazat
  19. Jé, ta fotka je úžasná...
    Když jsem byla těhule poprvé, tak 3D ultrazvuky ještě nebyly a podruhé mi všichni říkali, že po dvacátém týdnu už to nemá smysl, že to nejde moc vidět (jsem okolo toho dvacátého týdne zjistila, že to existuje) - a teď u Tebe vidím, že jsem udělala chybu a měla jít. ¨
    Je to vážně moc krásná fotka z ultrazvuku!

    OdpovědětVymazat
  20. nominku, já jsem to zjistila minulé pondělí a v úterý už jsem byla objednaná na pátek :o))
    ale původně jsem chtěla natočit DVD, ale na to už je pozdě. To prý chce tak ve 24., kdy má mimčo ještě v břiše dost místa a je tam co točit... ale nějak mi to neva, fotku si můžu prohlížet kdykoli narozdíl od DVD, takže jsem vlastně radši, že to dopadlo takhle :o))

    OdpovědětVymazat
  21. Krásný obrázek, JO!!! Když jsem čekala kluka, mohla jsem mít videokazetu z ultrazvuku, jejda tak krásně mi v tom břiše plaval, docela jako žába. Jenže mě nikdo předem neupozornil, že to stojí dvacku (zaplatit předem) a že si každej musí přinést vlastní kazetu, aby to měli kam nahrát. Měla jsem na sobě jenom 4 dolary, tak jsem si nahonem aspoň vypsala lísteček na fotečku a zaplatila 2 dolary, ale tehdá to byl obyčejný šedivý obrázek, žádnej 3D. ;o)))

    OdpovědětVymazat
  22. to je přesný, že se od nikoho nic nedozvíš! Já do minulého pondělka nevěděla, že u nás vůbec to 3D dělají a na natáčení už stejně bylo pozdě! Ale z fotek jsem nadšená! :o))
    ale tak neříkej, že jsi tenkrát nebyla naměkko i z toho obyčejnýho šedivýho obrázku :o)

    OdpovědětVymazat