čtvrtek 25. listopadu 2010

Už v tom zase lítám!

-Na včera jsem se domluvila se Suzuki, že s ní půjdu lítat po krámech a pomůžu jí vybrat nějaké elegantně pohodlné šaty na vánoční večírek. Dostala mě tím, že se prý spoléhá na moje mnohaleté zkušenosti s nakupováním! Chacha tak takové zkušenosti opravdu mám, ale nepamatuji si, že bych někdy sháněla šaty natož elegantní… když jsem jednou takový kus oděvu bezpodmínečně musela mít a to na maturitní ples, tak jsem si je radši nechala ušít, než bych někde lítala po krámech a něco si zkoušela, protože já jsem absolutně nesukňový a nešatový typ! No ale vylovila jsem z paměti několik krámů, ve kterých vím, že musím obvykle vynechávat a obcházet nějaké úseky! To budou asi ty, kde mají elegantní oblečení! Suzuki mi nabídla přespání a já s radostí přijala a Milovaného jsem vyslala do hospody, že má volný večer (samozřejmě byl doma z hospody už v 9… kdybych spala doma, tak by tak brzy nikdy nedorazil)… a já kula železo, dokud bylo žhavé! „Jarmilka ale bude mít po nákupech hladíka. Musíme jít někam na véču“ a hned se mi v hlavě začaly rojit moje oblíbené restaurace v Praze! Hmmm tak kde bych co sežrala? Pizza, maso nebo na co mám vlastně chuť? Co na tom, že jsem včera měla k snídani roládu vyválenou v kokosu a vevnitř s marmeládou (ano, sladké už se stalo každodenní součástí mého jídelníčku, už se ani nesnažím s tím bojovat!), já se klidně napucnu i večer! Suzuki je ale poslední dobou trapná dietářka a odpověděla mi, že prý si můžem někde něco „malého“ dát! Hmmm tak to jsem pod pojmem „večeře“ opravdu neměla na mysli! V duchu jsem si říkala, že ona ať si dá klidně rohlík, ale já chci pořádně nažrat! Jak mě překvapilo, když mi včera psala, že bysme si před nákupy mohly dát něco malého v Mekovi a po nákupech zajít na pizzu! Kocovina je krásná věc, neníliž pravda? Člověk okamžitě ztrácí zábrany .o)) Nakonec jsem to byla já, kdo zavrhl Mekáče a usměrnila nás jen do jedné prasárny k večeři! Nakupování bylo úspěšné. Proběhly jsme spoustu krámů – Mango, Zara, HM, Jannis, Promod, Cami“auau“ (prostě nevim, jak se to píše)… a v Promodu byly ony! Ty jediné správné nejlepší! A mimo těch šatů tam byla i ta jediná správná a nejlepší a nejhezčí a taky pěkně drahá – kabelka pro Jarmilku! Ach můj bože, už je to tu zase! Zase jsem narazila na něco, co nepotřebuju, je to drahé a já to musím mít! Krásná kožená khaki-šedá kabelčička… taková akorát velikost. Teď už přeci nebudu potřebovat velký kabely, abych si v nich tahala svačiny a obědy do práce! Měla bych si jí koupit! Jenže ta cena! A za chvíli si budu objednávat tašku na kočár, k tomu už asi nebudu potřebovat žádnou jinou kabelku! Ale když já jí tak chci!!!!! Nakonec jsem se ovládla a nechala jsem jí v krámě. Ale celý večer jsem jí měla v hlavě! A nejhorší je, že Suzuki si pro ty šaty jde až v pondělí a ví, jak ta kabelka vypadá! Co kdybych jí náhodou požádala…. Nenenenenenene… Ale když…. Nenenenenenenene Jak to asi dopadne? Vsadíte si někdo? Já osobně bych sama na sebe nesázela :o)))

23 komentářů:

  1. Ale Jarmilko, pak si budeš vyčítat, že sis ji nekoupila. Rozmyslíš si to a půjdeš pro ni třeba za týden - ale ona už tam třeba nebude... Takhle se to teda aspoň stává mě :-(
    Takže, jestli na ni máš a nebudete muset kvůli ní jíst 14 dní jen suchej chleba - jdi do ní, jojojojojojo ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. evitschko, umíš docela dobře zastoupit moje horší vnitřní já :o)))

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych do ní šla, až budeš na mateřský, tak už si ji nekoupíš.

    OdpovědětVymazat
  4. já bych do ní nešla, protože nesnášim zbytečný utrácení :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Blanko, díky za další podporující hlas mého špatného já! .o))

    přítelkyně, taky ho nesnášim! Ale zároveň bez něho nemůžu žít! .o)))

    OdpovědětVymazat
  6. No Jarmilko, já miluju lásku na první pohled. Takže všechno co jsem si pořídila jen tak že se mi to na první pohled líbilo a zároveň jsem to až tak nepotřebovala mi užitečně dlouho sloužilo!!!Takže já jsem pro koupit :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dělám, co můžu ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Radši bych si jí odpustil a ušetřené prachy bych investoval do několika opulentních večeří:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Abu, tak to mě už se několikrát stalo, že jsem pak takovou lásku na první pohled ve finále moc nepoužívala! Ale to je rozhodně lepší než pozdější výčitky, že jsem nekoupila :o))

    Sejro, tak ale na ty jsou prachy vždycky kabelka-nekabelka! A doufám, že i vždycky budou! .o)))

    OdpovědětVymazat
  10. Snad je lepší cpát se v restauraci než chlastat, kupovat kabelky než hrát automaty,... Ale stejně, jednou tě ta tvoje nezdrženlivost dostane do maléru.

    OdpovědětVymazat
  11. Já bych se přikláněla k tomu nekoupit a nechtěla bych to nijak rozpitvávat :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Bude ladit s kočárkem? (Protože kočárek se kvůli kabelce asi nevymění.)
    A bude užitečná k miminu? (Tedy zda se do ní vejde flaška a náhradní plena atd.)
    A z hlediska módního lze očekávat, že bude použitelná i po skončení rodičovské dovolené? (Protože dříve moc příležitostí k nošení \"do společnosti\" nebude.)
    3*ano = akceptovatelná investice.

    OdpovědětVymazat
  13. lempe, ale na druhou stranu po novym roce přestanu jezdit do Prahy a tudíž nebudu vystavována lákadlům, tak bych si to ještě těch posledních pár dní měla užít! :o))
    V Městečku jsem si nic nekoupila krom bavlněných spoďárů už několik let! Tam chcíp pes :o))

    Milane, kromě užitečnosti miminu odpovídám ano na vše! Ale ono to asi bude i užitečné. Říká se přeci, že když je spokojená maminka, je spokojené i miminko :o)))

    OdpovědětVymazat
  14. Jenže: Jak dlouho budeš spokojená? Než uvidíš zas něco, co prostě MUSÍŠ mít. To je začarovaný kruh.

    OdpovědětVymazat
  15. Ty bavlněný spoďáry, to mě zaujalo. Myslíš takovou tu růžovou klasiku s nohavicema až po kolena? No to zbožňuju, už jsem je ale dlouho na nikom neviděl.

    OdpovědětVymazat
  16. squire, nevím jak dlouho ale budu .o))
    a spíše než kruhem bych to nazvala souvislou pokračující čárou! .o)

    lempe, ne tak to jsem nemyslela. Myslela jsem moderní nohavičky v příjemném bavlněném materiálu s veselými obrázky :o))

    OdpovědětVymazat
  17. Já nosím raději bez obrázků, to mě přijde takové moc dětské...

    OdpovědětVymazat
  18. no na chlapovi by obrázky opravdu vypadaly trochu divně :o))
    já si v tom nepřipadám dětsky... je mi pohodlně, nic neškrabe a ještě je to veselé .o)

    OdpovědětVymazat
  19. Já bych se té kabelce asi vyhnula. Cena je pro mě dost podstatné kritérium. :-)

    OdpovědětVymazat
  20. pokud to neohrozí váš měsíční rozpočet, tak si jí klidně kup, když jí tak nutně musíš mít...

    shodou okolností je to cca 14dní, co za mnou moje žena přišla, a taky \"mají tam strašně krásnou kabelku\", tak jsem řek: jestli na to máme, tak si jí kup ;-)
    (je třeba říci, že jsme spolu teprve chvíli, takže se mě JEŠTĚ chodí ptát ;-) bojím se, že jednoho dne nastane období, když už se mě na nic ptát nebude :-D )

    OdpovědětVymazat
  21. to byla láska na první pohled a k tomu ještě vydržela i při bližším ohledání... Mně by taky ta hodná polovička mé dušičky radila, nekupuj, nebudeš potřebovat, vyjde z módy, ušetři, ale ta \"potvora\" říká, sakra, kup si ji, teď si pár let nic nekoupíš, a zasloužíš si to, už jenom za ty noci, které v probdíš, teď - protože dítko kope a převrací se hlavně v noci, a v budoucnu proto, že se bude dožadovat své porce mlíčka a chování atd. Jo, chodila jsem takhle nedávno kolem krásných kabelek, pak se výběr zúžil na 2 favoritky. Nechala jsem to přes neděli tzv. uležet a v pondělí odpoledne vyrazila pro tu vítěznou jedinou...DOPOLEDNE PRODANOU...a mám to! Dobře mi tak! P.S. Je ta kabelka fakt úžasná??? A přežije vykydnutou smetanu? P.P.S. Jsem tu poprvé, objevila jsem odkaz u Janovy...

    OdpovědětVymazat
  22. PJ, rozpočet a moje peníze jsou tento měsíc naposledy dva oddělené pojmy, takže nic neohrozí! :o))

    viki, no měli na krámě dvě poslední! A já už jsem na víc jak půlku rozhodnutá si tam pro ní dojít, tak snad dopadnu líp než ty! .o))
    smetanu? Tu teď budu vozit v košíku pod kočárem, takže kabelka jí určitě přežije :o))

    OdpovědětVymazat
  23. Jarmilko, nezdá se mi, že byste zrovna chodili po žebrotě, takže pokud se Ti ještě vejde do baráku a myslíš, že se Ti bude líbit nadlouho, klidně si ji kup! ;o)))

    OdpovědětVymazat