úterý 28. dubna 2009

Kterak jsem se vsadila.

A kupodivu držím!Před měsícem jsem se s kolegyní, která sedí se mnou u stolu, vsadila, že do 30/6 zhubnu 5 kilo. Ona, vzhledem k tomu, že jí táhne už skoro na pade a to pak jdou kila dolů hůř, si dala závazek zhubnout 4 kila! A předmět sázky? Kdo prohraje, koupí té druhé tři knihy dle vlastního výběru… A tak jsme se do toho pustily. Ne zrovna šťastně, pravda, po prvním víkendu po sázce, už to bylo zhubnout 7 kilo a ne 5, neb jsem o víkendu žrala jako prase. Kolegyně byla zase na Moravě u maminky a tam jí čekalo také obžerství. Takže začátek se nám moc nepovedl… Ale pak jsem se do toho dala – a už mi zbývají „JEN“ čtyři kila. Kolegyně ale nasadila nečestný způsob hry – když jí honí mlsná, tak se snaží mě zlákat, abych podlehla s ní – je mi to úplně jasný, o co jí jde! Ale já se zatím ani jednou nedala, z čehož usuzuji, že moje vůle je na tom líp a jsem potencionální vítěz! Navíc já jsem přestala jíst po šesté hodině, nepiju pivo, dělám každý den (no každý ne, ale minimálně pětkrát týdně, spíš šestkrát) cviky na břicho a jednou týdně chodím na spinning. Ale s jídlem to nepřeháním – nejím pouze zeleninu, ovoce, suchary a bůhvíjaké ještě hnusy! Jím pečivo, dám si i omáčku, někdy i něco sladkého, ale má to svá pravidla – omáčka jedině k obědu, ne k večeři, sladké jen po ránu, k večeři jen něco lehkého (a tatarák tam nepatří:o)… a myslím, že jsem si docela navykla a že bych to možná mohla zvládnout… Jinak pravidla sázky jsme samozřejmě upravili i pro případ, že se ani jedna z nás nedostane na hranici, kterou si stanovila… dokonce jsme je upravili i pro případ, když by se nedej bože stalo, že obě přibereme… jediné, co nám přišlo zbytečné probírat je – jak upravit sázku, když obě dosáhneme či snad přesáhneme stanovenou váhu! To je opravdu velice zbytečné! Včera už si všimla Kadeřnice – „V těchhle teplákách máš nějaký menší zadek.“, říká mi včera… „To nejen v těchto teplákách, já totiž zhubla!!!“, pyšně jsem oznámila své padesátikilové kamarádce! :o)) Tak mi fanděte! :o)))

17 komentářů:

  1. tak to držim palečky a asi se tiše připojím :-)

    OdpovědětVymazat
  2. tak to asi budu hodná kamarádka a ve čtvrtek tě nepustím k těm grilovaným kotletám co kadeřnice nakládá...

    OdpovědětVymazat
  3. pritelkyne: proč tiše? Nevěříš si? :o))

    suzuki: ale vyjímky si někdy povoluji a čarodky jsou jednou z těch vyjímek:o)) a navíc - samotné maso mi nemůže přeciš ublížit!!!

    OdpovědětVymazat
  4. ale za chvilku je 30.6. nebo do kdy jste se to vsadili a máš ještě 4kg...:-) a myslim, že si k tomu nějaké to pečivo v průběhu noci určitě dáš...:-)

    přítelkyně: v tichosti je krása, alespoň pak nikdo neláká a nepokouší...

    OdpovědětVymazat
  5. suzuki: jdi do háje, 30/6 je ještě daleko - celé dva měsíce a dva dny! To je ještě času! :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Akorát do sebe tlačím tousty, na stole mám připravenou ještě čokoládu, hm... Tobě samozřejmě budu držet pěstičky a budu doufat, že se k hubnutí taktéž přinutím...!;-)

    OdpovědětVymazat
  7. \"nejím pouze zeleninu, ovoce, suchary...\"

    tak nad touhle větou jsem se musel hořce pousmát, protože to je přesně to, co bys jíst měla!!!
    (ovoce po 15té hodině samozřejmě už ne ;-)

    pár dobrých rad: omáčky - zrušit, uzeniny /salámy/, vepřové maso a husu - zrušit, všechno v čem je pšenice (= veškeré \"běžné\" pečivo) - zrušit
    /nahraď žitným pečivem, rýžovými a sojovými chlebíčky/
    po 15. hodině žádné sacharidy, takže ani pečivo (ani to žitné), žádné sladké nápoje (jen minerálky, vodu), žádné ovoce (zato zeleninou se můžeš s prominutím přežrat dokud nepadneš :-D )

    ono těch zásad je strašně moc, všechno sem ani napsat nemůžu...

    OdpovědětVymazat
  8. ham ham tousty :o)
    já tu mám na zakousnutí suchary, protože všechno dobré už jsem zbouchala:o)

    OdpovědětVymazat
  9. mimochodem, váhu vědět nechci, ale prozradíš kolik máš BMI? klidně i soukr. do vzkazů ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. a jak se BMI počítá? To je nějaký poměr výšky a váhy???

    OdpovědětVymazat
  11. spočti to tady:
    http://vitainfo.cz/bmi.php

    je dobrý že tam berou v potaz i pohlaví a věk, protože to taky hraje roli...

    OdpovědětVymazat
  12. tak mám 24,19, což tam píšou, že je v normě... no nevím...
    bohužel se tvými radami nemůžu řídit, v mém případě to není možné - já totiž jídlo miluji a kdybych chtěla zhubnout tímto způsobem, tak už bych nikdy nemohla normálně jíst = u mě nemyslitelné = konec spokojeného života
    ale tím, že se omezím, tak jak to teĎ dělám, něco přeci zhubnout můžu, aniž bych se vzdala jednoho z největších potěšení svého života!!!

    OdpovědětVymazat
  13. věřím si, ale jak před sebe položím čokoládu víra trochu ustupuje :-D
    suzuki, přeeesně ;)

    OdpovědětVymazat
  14. no a to je ono - musíš se vyhýbat tomu, aby jsi před sebe položila čokoládu...
    když jí doma nemáš, tak jí nemůžeš zbaštit, to je jasný :o))
    já taková lákadla domů nekupuji, ale běda, když jde nakupovat Milovaný... ještě že na to v poslední době nemá moc času:o))

    OdpovědětVymazat
  15. I moje kamarádka mi včera říkala, jak se vsadila s její švagrovou - taky obě hubnou pět kilo...že by nějaká začaovaná pětka:o)). A ne že až je zhubnete, tak hned přiberete deset:o)!
    Mimochodem, já si taky teď koupila dva Kitkaty a tím rzhodně dnes neskončím:o))

    OdpovědětVymazat
  16. tak že jim držím palce :o))
    a jak na to jdou? Drasticky nebo pomalým tempem, které toliko nebolí?

    OdpovědětVymazat
  17. ...fakt nevím, jestli je to drastické, nebo ne...pro mě je jakékoli hubnutí drastické, ať je s omáčkama nebo ne, vždy je to bez čokolády!
    Teď budeme mít zítra čarodky a pozítří grilovačku (oslavu narozenin asi pěti lidí), takže s tím musím počkat a užívám si to:o)!

    OdpovědětVymazat