pondělí 22. března 2010

Slaměná vdova.

Nudit se asi nebudu!Tak se ze mě včera stala na šest dní slaměná vdova. Milovaný odjel na hory do Rakouska! Nemyslete si, že si klidně trajdá bez své ženušky. On chtěl, abych jela s ním, ale já odmítla. Zaprvé mě lyžování moc nebaví (to znamená, že mi to prostě nejde, tudíž mě to nebaví), takže bych s ním jela maximálně na víkend a zadruhé se mi to ani časově moc nehodí si teď vzít v práci volno. A určitě nám neuškodí, když si od sebe čas od času odpočineme (ale jen čas od času :o))) No a tak jsem tuhle noc po asi dvou letech poprvé strávila u nás doma sama! Trochu jsem se toho bála, protože jsem strašpytel a náš suterénní byt mi nedává moc pocitu bezpečí, ale překvapivě jsem krom dvou probuzení spala celou noc jako zabitá! Asi se ze mě stává odvážná školačka, která už v 28 letech umí spát doma sama :o)). Ale pro jistotu tento týden nebudu číst žádnou drasťárnu a už vůbec se na nic takového nebudu dívat. Výjimku udělám zítra, kdy mám nahlášenou jako nocležnici Kadeřnici a budem se dívat na Saw nebo něco podobně romantického. K tomu budeme mít 3 litry vína, takže nudit se asi nebudeme a v noci se mi nebude špatně spát, ať budu koukat na cokoli! Taky jsem Kadeřnici slíbila, že jí uvařím k večeři moje super dobré špagety. Pro inspiraci: cibuli zpěním na oleji s na kostičky nakrájeným gothajem, pak na to naleju Pálavu (případně může být klasické zeleninové lečo ve sklenici, ale Pálava je nejlepší) – dávám tak dvě až tři skleničky, k tomu přidám na kostičky nakrájená rajčata, česnek a samozřejmě něco pálivého a dusím pod pokličkou, dokud mi rajčata nezměknou a nestanou se součástí omáčky. Na konec ještě přidám několik kydanců kečupu (já dávám samozřejmě ostrý :o)), no a můžu podávat. Samozřejmě si to na talíři posypávám nastrouhaným eidamem. Je to rychlé, levné a strašně dobré!!!! A jinak mám celý týden bez Milovaného už tak rozplánovaný, že si říkám, jestli si vůbec stihnu všimnout, že je pryč a není jen v práci :o))) Dneska mám spinning, zítra budu popíjet s Kadeřnicí, ve středu jdu na squash se Švadlenkou, ve čtvrtek do hospody se Suzuki, v pátek opět squash se Švadlenkou a o půlnoci už mám doma svého Milovaného!!! Vidíte tu pravidelnost? Sport – chlast – sport – chlast – sport… v neděli jdu asi taky na squash, takže když si naplánuji nějakou hospodu na sobotu, tak to bude dokonale vyrovnaný týden :o))) Tak snad mi to rychle uteče a už budu mít zase doma toho svého miláčka!

14 komentářů:

  1. přiznávám, taky mi nedělá dobře, když spím sama. Většinou si pustím televizi, najdu nějaký nonstop kanál - kdyby to měly být třeba reklamy - a usnu při ní. Ale už jsem poslední dobou párkrát zvládla usnout i bez televize a jsem na sebe za to pyšná :-D

    OdpovědětVymazat
  2. to já musím usínat bez zvuků, ale zase si nechávám svítit v chodbě, abych neměla v ložnici úplnou tmu :o))
    To se nám zase zvýší spotřeba .o)

    OdpovědětVymazat
  3. Co takhle pořídit si pejska, to by ses nemusela vůbec bát:o))). To by se Milovaný divil, za koho jsi ho \"vyměnila\". Užívej si všeho na plný pecky!

    OdpovědětVymazat
  4. to usínátí u televize je hrozný, to dělal bejvalej a já u televize prostě neusnu, takže jsem vždycky musela počkat až usne a pak televizi vypnout... hrozný...

    ale jinak soucítím, taky jsem slaměnka:) člověk si to jednou za čas užije:)

    OdpovědětVymazat
  5. tazinka: no to by koukal nejen Milovaný! Myslím, že se psem bych se bála ještě víc! Jakmile by se zavrtěl nebo poštěkával, hned bych byla v pozoru, že se nám někdo dostává do bytu!!! Nenene, to neni nic pro mě! A navíc pes do malého bytu? Asi by se mu u nás moc nelíbilo, chudákovi :o)

    tess: jo jednou za čas jo, ale kdyby to mělo být často, to bych ho hnala! .o)
    my nemáme v ložnici telku, takže s tímhle jsem v klidu .o)

    OdpovědětVymazat
  6. jarmilka: k tomu pejskovi v malém bytě: my máme garsonku a v ní velkého malamuta a čtyři kočky :-D A v pohodě, vejdeme se, i když Trpaslík občas zabrblá že není místo :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Ten recept mě zaujal - je totiž přesně z té kategorie, co by manžel nikdy nejedl:-D Tomu bych musela polovinu věcí nahradit nebo vynechat - a ani by mi to líto nebylo.

    Zkus někdy následující obměnu: zpěň na oleji cibuli, hodně nadrobno. V závěru pěnění tam dej česnek, ale nesmí ti zhnědnout. S rajčaty se nepárej, v obchodě jsou stejně jen bezchutná holandská, lepší je koupit passatu (rajčatové pyré). Tu tam nalej. Doplň decánkem vína (zde je kupodivu naprosto jedno, jestli bílé či červené, hlavně aby bylo sladší, ryzlink tedy NE, müllerku klidně ANO). Trochu bazalky, soli a nech probublávat a probublávat klidně hodinu, klidně hodinu a půl. (Ano, není to rychlé, ale věř mi, že rychlé věci nejsou zdaleka tak dobré jako pomalé).

    Na těstovinách pak už sýr nepotřebuješ, zbytečně bere chuť omáčce. A pokud chceš pálivost, použij český česnek (v dostání v biopotravinách) a ne čínský ze supermarketu.

    Ujišťuji tě, že na tu junk omáčku z napodobeniny uzeniny a hromady octa v podobě kečupu si ani nevzpomeneš:)

    OdpovědětVymazat
  8. Maire: no ale tomu pejskovi se to nemusí líbit, že má tak málo prostoru! Podle mě pes patří na zahradu, kde má možnost si zaběhat a zablbnout!

    squire: no ale já když přijedu v pět z práce, tak chci jíst v půl šestý, nejdýl v šest... a když bych tohle vařila o víkendu, to by mě Milovaný hnal! O víkendu vařím pomalu, ale masíčko! .o))

    OdpovědětVymazat
  9. Pro masomily lze samozřejmě dodat mleté, nejlépe hovězí masíčko. Rozdusit ještě před přidáním pyré.

    OdpovědětVymazat
  10. takže je to ve finále taková boloňská omáčka! A tu já vařim, ale nikdy ne tak dlouho a používám rajčatový protlak a ještě tam dávám olivy... hmmm sbíhají se mi sliny!

    OdpovědětVymazat
  11. jarmilka: Naopak! Djangouš je naprosto spokojený, vlastně má po bytě spoustu různých míst kam chodí odpočívat (pod rohový psací stůl, v chodbě na dlaždičky, tam je chládek a podobně) a ven s námi chodí tak 2 - 3 krát denně na pořádnou lítací procházku, semtam se doma vzájemně proženou s kočkama a fakt je spokojený, protože má vlastně pořád společnost. V létě s námi vymetá šermířské akce a je za maskota :-D Máš pravdu, pejsek by měl mít zahradu, ale jelikož Trpaslíkovi ze zahrady jeho předchozího psa ukradli a kamarádovi dva další otrávili, jsem si v paneláku jistější, že se mu nic nestane.

    OdpovědětVymazat
  12. aha, no já to beru podle sebe, protože my bysme rozhodně neměli tolik času se psem chodit ven, takže u nás by se mu fakt asi moc nelíbilo :o))
    a ještě jedna věc - jsem trochu cimrlína a nevím, jak bych rozdejchala všude chlupy!!! No na druhou stranu, až budu mít dítě, různě po bytě asi budu nacházet mnohem horší věci než chlupy :o))

    OdpovědětVymazat
  13. :-D:-D:-D Jarmilko, v lepším případě drobky, v horším blinkance; v každém případě ovšem cáry papíru a hračky:-D

    OdpovědětVymazat
  14. blinkance a někdy určitě i usrance! To asi než se člověk naučí, jak se vyplatí ihned odklízet znečištěné pleny! .o))

    OdpovědětVymazat