čtvrtek 4. června 2009

Návštěva kina

-Mám úplně stejný vkus na filmy (krom krváků:o)) s kamarádkou Žirafou. Také v literatuře máme podobný vkus (kromě krváků:o)). A tak si věčně vyměňujeme dojmy z přečtených knih od Dana Browna (Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni, Digitální pevnost, Pavučina lží) a z našeho milovaného Harryho Pottera. Od třetího dílu Harryho, co běžel v kině, spolu chodíme právě na něj, následně jsme zjistily, úplnou náhodou, že nemáme s kým jít do kina na Jamese Bonda a tak chodíme i na něj spolu. A včera jsme byli spolu na Andělech a démonech. Trochu jsem se toho obávala, protože jsem o tom neslyšela nic dobrého, a to jak od lidí, co četli knihu, tak od lidí, co knihu nečetli. Narychlo jsem ještě A a D přelouskala v knižní podobě, abych si osvěžila paměť a mohly jsme vyrazit. No a? Bylo to super. Celý film jsem seděla jako přibitá a napnutá jako luk, protože až na prvních cca 20 minut to byla akce za akcí. Na rozdíl od DaVinciho kódu jsem se ani chvíli nenudila. Sice oproti knížce bylo ve filmu spousta věcí a kontextů změněno, ale i tak to dávalo smysl a mně se to prostě líbilo. Nejvíc jsem ocenila poupravení konce příběhu, který v knížce vyzněl už jako scifi. Ve filmu to poupravili tak, že se tomu snad i dalo věřit. Vzali jsme s sebou i Milovaného, aby se taky kulturně vyžil a ten si v prvních 20 minutách bez akce schrupnul a pak už taky seděl s vyvalenýma očima :o) Ovšem největší zážitek večera byl – jedu po eskalátorech k našemu sálu a tam jsem to uviděla. Obří plakáty k novému Harrymu Potterovi! V tu chvíli jsem hrozně zatoužila po plakátu Snapea, který by mi visel v ložnici. Akorát Milovaný s tím měl trochu problém… nechápu proč, vždyť jeho bych si v ložnici taky nechala:o) Trochu jsem doufala, že třeba už poběží upoutávky… jo já vím, že do kin to jde až za víc jak měsíc, ale stejně malý plamínek naděje ve mně zahořel! Hmmm ale nic :o(( Já už se tak hrozně těšíííííím!!!

17 komentářů:

  1. Ten konec mě potěšil, na HP chodím zase pravidelně s mamkou, kterou bych jinak do kina nevytáhla.

    OdpovědětVymazat
  2. jee tak to DIKY za tip,,pujdu taky :oD

    OdpovědětVymazat
  3. Cheorchia: jo to jdi, ale kdyby něco, tak mi určitě nenadávej :o))

    Ivet: není to úplně lehký najít někoho, kdo by šel dobrovolně na HP, což? :o) tomu prostě nerozumím...

    muris: ty jsi ale fofrnice :o)

    OdpovědětVymazat
  4. no tak....našla sis chlapa, zabalilas to, pak si čtu, že se vdáváš...te´d si beztak těhotná...to je dílo, prostě! tak rychle!

    OdpovědětVymazat
  5. těhotná rozhodně nejsem :o))
    zabalit jsem to nechtěla, ale dlouho jsem se sem nedostala kvůli práci, až se mi to celé mé povídání vymazalo, pak tu byl pod jménem Jarmilka někdo jiný... no musela jsem si počkat :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Bože, jak já se na HP těším!! Je pravda, že kolem sebe nemám moc lidí, kteří by se mnou na HP šli dobrovolně a rádi, zato mám ale kamarádku, která zbožňuje Alana Rickmana (Snape), takže nikoho nemusím uprošovat a jdeme v této sestavě. Ať už je půlka července...:-)))

    OdpovědětVymazat
  7. I já očekávám Pottra :-) půjdu s Podnikatelem, díky bohu se mnou moje nadšení sdílí, nebo možná ne, ale nic neříká :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Mamka navíc trucuje, prý neviděla poslední díl, na 99% jsem si jistá, že jsme na něm byly, a že nikam nepůjde.

    OdpovědětVymazat
  9. Sabina: já taky miluju Snapea! On je takovej bručoun, že bych ho sežrala :o)) a navíc mě ta jeho postava docela často rozesměje... a je suprově nadabovanej, snad by ani jiný hlas mít nemohl :o)

    přítelkyně: hmm tak to Milovaný toho napovídá, nešel by se mnou ani za nic... teda za něco určitě ano, ale to by muselo být aspoň třikrát denně po celý týden! :o))

    Ivet: no tak jí půjč DVD... to já si koupila originál hnedka jak vyšel... už jsem ho shlídla minimálně dvacetkrát. Na to se dá prostě koukat pořád!!!

    OdpovědětVymazat
  10. to ti nezávidím, takový úplatky.. no on možná Podnikatel chodí proto, že premiera vychazi každej rok kolem mejch narozenin, takze nemá šanci tomu uniknout :-D
    ale ne, nedavno jsme koukali na ctyrku a na pětku na jeden zátah, protože jsem si to špatně pamatovala a ani necekl :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Dvakrát jsem jí to donesla, naštěstí jen vypálené, protože to pokaždé ztratila a řekla, že stejně nemá čas... posadit na židli, svázat a pustit...

    OdpovědětVymazat
  12. přítelkyně: on si dává takový podmínky, aby měl jistotu, že na to nebude muset jít :o))...
    jsem přemýšlela, že až budou natočené všechny díly, mohlo by některé kino udělat noční maraton s HP, všech 7 na jeden zátah... to bych šla hnedka:o)

    Ivet: no tak to vypadá, že si budeš muset najít jiného parťáka:o)

    OdpovědětVymazat
  13. přesně takovej maraton mám v plánu doma :-D

    OdpovědětVymazat
  14. no ale v kině by to bylo lepší... doma bych si ten maraton musela shlídnout sama a to by nebylo ono :o)) a taky ta atmosféra mezi několika stejnýma bláznama:o)

    OdpovědětVymazat
  15. I mně se film líbil a jsem ráda, že jsem to nečetla, neboť s tím mám špatné zkušenosti...ani naopak to není nic moc - když jsem nejdřív viděla Marley a já a pak to četla, už jsem z toho čtení neměla takovou radost!

    OdpovědětVymazat
  16. já jakmile něco vidím jako film, tak už se do knížky nepouštím...
    ale knížky jsou většinou stejně lepší:o))
    výjimka je Wieveg (píšu to dobře? asi ne:o)), u toho si nejsem jistá, jestli knížka nebo film je lepší, asi tak na stejno... to prostě můžu :o)

    OdpovědětVymazat