pátek 22. května 2009

Květinářka -

to by fakt nemohla být moje přezdívkaKvětinová výzdoba. To se mi vždycky hrozně líbilo. Když jsem bydlela u maminky, květiny v květináči byly po celém bytě. Hrozně se mi to líbilo a pořád líbí. Rozdíl mezi dobou u maminky a dobou nynější je osoba, která se o květenu v mém okolí stará. Tenkrát to byla moje poctivá a zkušená maminka a teď jsem to já sama! A tak za čtyři roky, co bydlím u Milovaného a byt jsem mu (nám) proměnila v botanickou zahradu, se nám květena velice rychle mění. Každou chvíli nějaká ubude (čti uhyne) a v tu chvíli musím její místo okamžitě nahradit květinkou novou. Problém je v tom, že si prostě všechny ty věci, co se květinkám líbí, nepamatuji… kdy zalévat, kdy hnojit.. každá chce zalévat jinak často a jiné množství, jedna chce do hlíny, druhá chce do talířku… kdo se v tom má vyznat??? To, že by některé mé pokojové květiny mohly mít květy, jsem dávno vzdala, protože k normálnímu hnojivu prostě už nezvládnu ještě hnojivo pro květ!!! I přes neúspěchy s pokojovými květinami, jsem si předloni pořídila do venkovního truhlíku afrikány. To jste neviděli, co jsem s nimi provedla!!! Kamarádka, se kterou jsme si afrikány pořizovaly společně, si je dokonce byla vyfotit, protože to ještě neviděla! Ona měla plný truhlík květů, přes které skoro nebyla vidět žádná hlína… já měla 5 uschlých květů se svěšenými hlavičkami… ale nejhorší je, že jsem si neuvědomovala žádnou chybu, kterou jsem udělala… Minulý rok jsem venkovní květenu vynechala a letos jsem se do toho opět pustila. Pořídila jsem si muškáty!!! Už jsou venku. Jsem na sebe pyšná, protože tam jsou už celé tři!!! týdny a stále ještě neoschly! Dokonce se ukázaly dva první růžové květy! Tak jsem si tak říkala, že to se mnou není tak špatné, jak jsem si myslela. Vždyť jsem vypěstovala dva květy a včera jsem zjistila, že další se dere na svět!!! Pak jsem ale koukla na okno nad námi. Paní tam bydlící si očividně také pořídila muškáty. Květů má ovšem tak šestkrát víc než a já a ještě ke všemu větších!!! A to je tam může mít maximálně týden!!! To není féééééééééééééééééééééééééééér!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11 komentářů:

  1. Někdo pro to má buňky, někdo zkrátka ne. Je to stejný jako s jazykama, když máš pro to vlohy, učení ti jde jako po másle, když ne, leda se trápíš. Nevěš hlavu:-)

    OdpovědětVymazat
  2. neboj v důchodu tuto zálibu jistě vypiluješ k dokonalosti...

    jinak teda obdivuju každýho, kdo se o kytky vůbec dokáže starat. Já bych svou \"péčí\" dokázal zmařit i kaktusy, pouštní traviny nebo horskou kleč :-D

    OdpovědětVymazat
  3. třeba za to, že tvoje květena žije již tři týdny, může nějaká sousedka v důchodu, co jí to přes den nedá a cmrndne k tý tvojí květeně trochu vody...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Sabina: pro jazyky vlohy mám, ale to není vidět za oknem :o))

    PJ: tak to mám ještě hodně nezdarů před sebou, než se dočkám! :o)
    Přála bych ti vidět svůj kaktus v práci!!!

    suzuki: tak to ať se ta důchodkyně kouká víc snažit - chci víc květů!!! :o)

    OdpovědětVymazat
  5. PĚSTOVAT MUŠKÁTY JE NÁHODOU FUŠKA.-))

    OdpovědětVymazat
  6. Mně uschnul i kaktus, takže respekt!!! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Lorrain: fakt jo? Já myslela, že je to hračka, když to má na balkoně kdekdo...

    Wien: to taky umim :o)

    OdpovědětVymazat
  8. se mnou se kytky docela kamaráději, ibišek mi kvete skoro pořád a bylinky mi jdou taky pěkně, ovšem do tý doby než je odvezu k mamince, to je konec, od tý uteče i prázdnej květník :-)
    hubit kaktusy neni žádnej kumšt :-D

    OdpovědětVymazat
  9. s těma kaktusama máš pravdu - já se o to nijak nesnažila :o)

    OdpovědětVymazat
  10. jsm si v mnohém podobné:o)))! Vybodni se na paní sousedku a těš se z toho, co máš!

    OdpovědětVymazat
  11. akorát toho cvrčka ještě nemám, jinak si fakt můžem podat ruce :o)

    OdpovědětVymazat