pondělí 4. května 2009

Těžké rozhodování.

A teď - babo raď!Mám v práci Kolegyňku, o které také docela často píšu. Jsme ve stejné kanceláři a ve stejném oddělení již 6 let. Hnedka od jejího nástupu jsme si padly do noty, hlavně kvůli stejnému druhu humoru, a dále se objevovaly další a další aspekty našich povah, které nás stmelovaly. No zkrátím to – staly se z nás přítelkyně i v soukromém životě. Už kolikrát jsme mluvily o tom, jak bychom nechtěly, abychom někdy byly nucené spolupracovat. Takhle je to tak fajn – jsme v jedné místnosti, v jednom oddělení, ale pracovně nemáme nic společného. Až do dneška nic takového nehrozilo. Klíčové je – AŽ DO DNEŠKA. Bylo mi nabídnuto si ke své práci přibrat ještě práci její nadřízené, která na vlastní žádost přechází na jinou (nižší???) pozici. Z toho ale vyplývá – s tou pozicí bych vyfasovala i Kolegyňku jako podřízenou. Za normálních okolností bych neváhala a skočila po tom všemi deseti, ale kvůli ní jsem na rozpacích. Co když už potom to přátelství nebude takové jako nyní? Stojí mi to za to? Do zítra se musím rozhodnout. Blbé je, že si o tom s ní ani nemůžu promluvit, protože ještě nic netuší a já nejsem ta osoba, která by jí to měla říkat jako první. Navíc se cítím provinile ještě z jednoho důvodu – na tuhle pozici chtěli dosadit buď Kolegyňku nebo jednu moji podřízenou. Ale když to se mnou má šéfová probírala, jaký já na to mám názor, tak jsem řekla něco, z čehož dostala nápad, že vlastně nejideálnější řešení bych byla já (když se nad tím člověk zamyslí, tak je to ekonomické, že?). Tak já nevím… Milovaný mi fakt báječně poradil – když ti přidaj, tak to vezmi. Ale to je zrovna věc, která by moje rozhodnutí ovlivnila nejméně (neříkám ale, že by to bylo nemilé). Já bych to ale fakt hrozně moc chtěla!!!

15 komentářů:

  1. je ta Kolegyňka opravdu přítelkyně, pochopí to a bude Ti přát jen dobré :-) já osobně bych asi šla za ní a řekla jí, jak se věci mají - a hlavně bych ji upozornila na to, že je to jen mezi námi ale je má dobrá kamarádka a proto to chci probrat prvně s ní.. a uvidíš :-)

    OdpovědětVymazat
  2. kolegyňce to řekni, nějak si o tom popovídejte, myslím si, že by to vaše kamarádství nemělo ohrozit a pochybuju, ze kdyz ji to řekneš, tak bude naštvaná nebo tak ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Sasa a pritelkyne: když mně nepřísluší jí to říkat. To bych prostě neměla (i když bych hrozně chtěla). Kolegyně, se kterou to má šéfová taky probírala, je též toho názoru.

    OdpovědětVymazat
  4. Proč by TI to nepříslušilo, právě myslím, že bys jí to měla říct Ty a probrat to s ní, stejně jako přítelkyně a Sasa! Vždyť jste kamošky!

    OdpovědětVymazat
  5. No já myslím, že jestli ji to neřekneš a vemeš to, a ona se dozví až dodatečně, žes to věděla předem, pak to bude blbý.
    Odmítat je taky blbý, každá vyšší pozice je určitě důležitá z hlediska praxe,zejména pak při vyplňování životopisu v nové firmě:-)

    OdpovědětVymazat
  6. tazinka: nejsem její nadřízená, která tohle všechno zpunktovala... nechci jí podávat nějaké zkreslené informace, důvody k této reorganizaci atd. by jí měla vysvětlit její nadřízená. Kdybych jí to řekla, tak se nevyhnu tomu jí sdělovat důvody a ty jsem slyšela pouze zprostředkovaně... a tak nějak z toho, jak to u nás ve firmě chodí, cítím, že já to prostě říkat nemám!

    Mod. : ona to vlastně není vyšší pozice, ale větší zodpovědnost a větší záběr - ale to by v životopisu určitě taky vypadalo dobře :o)

    OdpovědětVymazat
  7. udělej to co cítíš že je správné, a ne to \"co se má\"...

    OdpovědětVymazat
  8. Když nevím, beru to pociťově. Kolegyńce bych to ale řekla.Žes dostala nabídku, kterou zvažuješ a jakožto s DOBROU kamarádkou jdeš se s ní poradit. To přece na nás holky zabírá na 1000%. Ten pocit, že stojím e někomu za to, aby se přišel poradit.-)) A přemejšlej dobře. Myslíš, že kdyby tu nabídku dostala ona....nevzala by jí? kvůli tobě? Mrkni na to i jejíma očima a uvidíš, že po tom chmátneš.-)

    OdpovědětVymazat
  9. tak se mi to nakonec přes noc uleželo v hlavě, taky bych to asi od ní chtěla vědět jako od první, kdybychom si obrátily role... dneska ráno jsem s ní o tom mluvila... a dopadlo to dobře. Podpořila mě a prostě teď uvidíme, jak to bude mezi námi takhle fungovat. Každopádně pro ní je to impulz být svědomitější v hledání nové práce (o což se pokouší už nějaký ten měsíc)
    i kdybych to nevzala, tak by stejně dřív nebo později z práce odešla...
    Já to beru, šéfe:o))
    V mém rozhodnutí jí to říct figurovalo taky to, že jste na to vpodstatě měli všichni stejný názor. Díky, určitě to bylo dobře.

    OdpovědětVymazat
  10. to jsem ráda, že to dopadlo :-) uvidíš, že vám to bude klapat i dál :-) hodně štěstí

    OdpovědětVymazat
  11. pritelkyne: no doufám, že to bude klapat... za hodinu mě čeká rozhovor se šéfovou a jsem zvědavá, co mi řekne na můj požadavek na zvýšení platu vzhledem k tomu, že si přiberu práci:o))

    OdpovědětVymazat
  12. No vidíš:o)). Jestli budeš mít více práce, musíš být taky finančně víc ohodnocená, takže tvrdě na ní!:o))

    OdpovědětVymazat
  13. držím palce - rozhodla ses správně :-) navíc - kamarádství může fungovat i tehdy, když jste šéfová a podřízená... proč by se to mělo vylučovat? :-)

    OdpovědětVymazat
  14. takže to dopadlo tak, že od pondělka už mám tým větší než doposud, do září se mnou bude spolupracovat kolegyně, která bude přecházet na novou práci, takže budu mít dost času se do toho pořádně dostat...
    a co se zvýšení platu týče - o tom si ještě promluvíme, šéfová o tom prý dosud nepřemýšlela - ale každopádně teď bude muset, takže někdy příští týden se dozvím tu závratnou sumu!!!

    OdpovědětVymazat