pondělí 3. května 2010

Žehlící situace.

-Tenhle rozhovor možná stojí za zaznamenání: Včera jsem přinesla zvenku ještě trochu vlhké prádlo. Nestačilo doschnout a venku to vypadalo na déšť (což byla dobrá předpověď). Já: „Prádlo je tak akorát vlhké na žehlení. Nechceš to vyžehlit hnedka?“ On: „A ty?“ (kdo si myslí, že se Milovaný tímto ptal, jestli ho nechci vyžehlit já, tak je úplně mimo – z čehož je vidět, co je jeho prioritní myšlení :o))) Já: „Ne já ne, jsem zašpuntovaná!!!“ (z čehož je vidět, že to jeho myšlení už znám jak svý boty) On: „Ježiš, proč v normálních rodinách to funguje tak, že žehlí ženský?“ Já: „V normálních rodinách taky funguje, že chlapi nesmí do hospody kdykoli se jim zachce a už vůbec nekalí s manželkama… Chceš taky takovou normální rodinu? A znám spoustu domácností, kde se nežehlí, ale to ty stále odmítáš!“ On po chvíli zamyšlení: „Ale v těch rodinách se šustí každý den.“ (zase to jeho myšlení) Já: „Chacha, ukaž mi takovou rodinu! Buď rád za to, co máš!“ A ona už si šupajdil pro prkno! Jen bych vás ráda uvedla do naší žehlicí situace! Když jsem se k Milovanému „přistěhovala“, tak jsem mu tvrdila, že umím prádlo pověsit a následně složit tak, že krom košilí (a ty v té době nenosil) není potřeba ho žehlit! Jenže Milovanému to nestačilo a stále trval na tom, že ona tedy chce mít svoje trika vyžehlená! A tak jsem mu oznámila, že to ať si je tedy žehlí sám a já že si svoje věci budu hezky skládat do skříně! A takhle fungujeme už skoro 5 let a poslední dobou zjišťuji, že Milovaný začíná nosit i trika, která jsou ještě na žehlicím prkně nevyžehlená a najednou to nevadí! Ale stále jsme se ještě nepropracovali k tomu, že to přizná a já mu začnu všechno prádlo dávat rovnou z věšáku do skříně! A tak čas od času prkno vyndá a žehlí, ale kecy má u toho pořád! Až překročí tu svou hrdost, bude mu určitě líp :o))))

21 komentářů:

  1. já žehlim podle nálady, kalhoty nežehlim vůbec, občas přejedu trička a někdy taky ne. Podnikatel košile nenosí, protože s jeho prací se neslučují a svoje trička nežehlim, protože mám většinu nemačkacích :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Šťastné to ženy.
    Já: obleky mít na paměti, aby byly OK, košile nažehlené (mám doma projektového manažera) a obyč trika nažehlit, aby maminka (jeho) neměla důvody k něčemu ....
    ta spousta volného času!

    OdpovědětVymazat
  3. přítelkyně: já mám trika i mačkací, ale prostě si tak vyhraju s věšením a skládáním, že to žehlení fakt nepotřebuje :o))

    Anusko, košile bych mu klidně žehlila, ale když už si \"žehlí\" ty trička, tak ať si to vezme i s košilema :o))
    ale když to přizná a s těma trikama to vzdá, tak mu ty košile klidně žehlit budu! Má dohromady asi 4, takže pohoda :o)

    OdpovědětVymazat
  4. proboha proč???
    z ponožek udělám koule (ale to Milovanému taky moc nevyhovuje!) a hodím je na určené místo do skříně :o))

    OdpovědětVymazat
  5. U nás si košile žehlí přítel sám vždycky ráno než vyrazí do práce. Já jen občas přežehlím trenky, kapesníky nebo svoje trika (protože mě nebaví si hrát s věšením:))

    OdpovědětVymazat
  6. tak to já si ráda hraju s mokrým prádlem! V tu chvíli si nejvíc užiju, jak je krásně čisté a voňavé! Mám to prostě ráda :o))
    a kdybysme měli hadrové kapesníky, tak ty jediné bych asi taky žehlila! Možná proto jsem je zcela odbourala a máme jen papírové :o))

    OdpovědětVymazat
  7. přelož mi pls do češtiny význam slova \"zašpuntovaná\"

    OdpovědětVymazat
  8. zašpuntovaná = zrovna používající menstruační tampon! :o)

    OdpovědětVymazat
  9. ježiš... že já se vůbec ptal :-D

    OdpovědětVymazat
  10. aspoň jsi zase o něco chytřejší :o)

    OdpovědětVymazat
  11. To vypadá, že neděli jsme měly podobnou. Žehlení jsem ale vyhrála já a žehlím až když je to nezbytně nutné a není v čem chodit :-(

    OdpovědětVymazat
  12. Taky umím věci pověsit tak, aby se nemusely žehlit. Vlastním cca jednu košili ajednu sukně, které si tuto procedudu vyžadují. A geniální věcí je ještě sušička - když to hned vyndáš, taky se nemusí nic žehlit. Navíc, když vypereš papírový kapesník, tak ti sežere ty cucky!

    OdpovědětVymazat
  13. Žrádlo do koníka, já doufám, že se propracujem k tomu, že bude pořád v čem chodit i bez žehlení :o))

    Kopřivo, já mám dvě košile (vlastně tři, ale ta třetí už mi neni), které vyžadují žehlení a pak jednu sukni... plátěné kalhoty jsem si taky žehlívala, ale zjistila jsem, že když si s věšením extra pohraju, tak ani ty není třeba...
    a sušička by mi vadila, já totiž miluju mokrý prádlo! Mně to věšení hrozně baví .o))
    ale kvůli těm papírovým kapesníkům bych jí brala! Věčně obírám prádlo, protože zapomenu prohledat kapsy .o((

    OdpovědětVymazat
  14. Máš ho dobře vychovanýho! :D

    OdpovědětVymazat
  15. njn člověk nesmí polevit hned od začátku, protože pak už nezmůže nic!!!
    Ve spoustě věcí si teď nadávám, že jsem nebyla tvrdší :o))
    jak si chlap na něco zvykne, tak už ho od toho nedostaneš a na nová pravidla se ti vysere!!!

    OdpovědětVymazat
  16. Vy se mate ...Tomas ma kosil asi tricet.Z cehoz me teda slechti,ze nejmene 25 jich vzdycky visi ve skrini vyzehlenych.A na ponozky kaslu,ty teda nezehlim :)
    Delam z nich taky koule :o).

    OdpovědětVymazat
  17. chudinko! 30 košil! By mi jeblo :o))
    koule jsou nelepší! V žehlení ponožek nevidím žádný smysl! Stejně jako žehlení pyžama je podle mě totální zhovadilost! :o)

    OdpovědětVymazat
  18. Jarmilko,já žehlím jenom ty kosile,kalhoty a holce saty do skolky.Na ostatni kaslu a taky to umim povesit :o).

    OdpovědětVymazat
  19. Taky hodně dobře (a taky ráda to voňavé prádlo) věším a minimálně žehlím. Když se navíc věší venku, vítr to natřese skoro jako sušička, a ještě nádherně provoní. Do takových peřin zvenku večer poprvé zalézt je moc příjemný pocit. Podobný, jako když se nemusí žehlit ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. jojo když je pověšené venku, tak voní úplně jinak - líp - než z bytu, to je pravda! Taky to miluju :o))
    škoda že to vydrží jen chvíli, co?

    OdpovědětVymazat